Dr. Mirhətəm Əliyev

0
Rusiya Bloqoveşski Dövlət Tibb İnstitutunun Müalicə Profilaktika fakültəsində təhsil alıb.
1994-cü ildə Rusiya Sankt-Peterburq şəhəri Həkimlərin Dövlət Təkmilləşdirmə istitutunda “ Qaraciyər , öd yolları və mədəaltı vəzi xəstəliklərinin cərrahi müalicə”-si kursu keçmişdir.
1995-ci ildə Sankt-Peterburq şəhəri Həkimlərin Dövlət Təkmilləşdirmə istitutunda “ Qarın boşluğu orqanlarının loporoskopik cərrahiyyəsi” kursu keçmişdir.
2000-ci ildə Sankt-Peterburq şəhəri Həkimlərin Dövlət Təkmilləşdirmə istitutunda “ Torakal (döş qəfəsi) cərrahiyyəsi” kursu keçmişdir.
2005-ci ildə Sankt-Peterburq şəhəri Həkimlərin Dövlət Təkmilləşdirmə istitutunda “ Qarın boşluğu və periton arxası sahənin video endoskopik cərrahiyyəsi” kursu keçmişdir.
2008-ci ildə Sankt-Peterburq şəhəri Həkimlərin Dövlət Təkmilləşdirmə istitutunda “ Koloproktologiya ( yoğun bağırsaq və düz bağırsaq xəstəliklərinin cərrahi müalicəsi)” kursu keçmişdir.
2008-ci ildə Rusiya Stavropol şəhəri Stavropol Dövlət Tibb Akademiyasının “Tibb Elmləri namizədi” elmi dərəcəsinə layiq görülüb.
2008-ci ildə Rusiya Çerkessk şəhəri Ümumi cərrahiyyə üzrə Ali dərəcəli kvalifikasıya kateqoriyasına laiq görülüb.
2015-ci ildə Azərbaycan Səhiyyə Nazirliyinin Həkimlərin Təkmilləşdirmə İnstitutunda ümumi cərrahiyyə üzrə sertifikasiya kursu keçib.
1990-2013- cü illərdə Rusiya Çerkessk şəhəri Çerkessk Mərkəzi şəhər Xəstəxanasda Ümumi cərrah- loporoskopist vəzifəsində işləyib.
2013-cu ildə Bakı şəhəri N.Tusi adına klinikada Ümumi cərrah vəzifəsində işləyib.
2015-ci ildən Stimul Hospitalda Ümumi Cərrah vəzifəsində çalışır.
Əməliyyatlar :
Bütün əməliyyatlar az invaziv laporoskopik üsulla və tradision açıq üsulla həyata keçirilir.
1. Qida borusunun rezeksiyası və plastikası , Heller kardiomiotomiyası, diafraqmal yırtıqların plastikası, krurorafiya.
2. Qastro-ezofageal refluks xəstəliyi zamanı: fundoplastikasiya-Nissen, Dor, Toure üsulları iləç
3. Mədə əməliyyatları: mədənin müxtəlif həcmli rezeksiyaları, qastrentomiya, ezofago-enteral anastomozların yaradılması. Piylənmə zamanı- mədə kiçiltmə əməliyyatları: sliv gastrektomiya, gastroplikasiya və mədə çuntlama əməliyyatı.
4. Qara ciyər və öd yolları xəstəlikləri:
- Öd daşı xəstəliyi- xolesistektomiya və onun fəsadlaşmaları, qaraciyər xarici öd axarlarının plastikası, biliodigestiv anastomazların qoyulması.
- Qaraciyər rezeksiyaları, qaraciyər kistalarının və absseslərinin xaric olunmsı və s.
5 Mədəaltı vəzin xəstəlikləri:
- Pankreato-duodenal rezeksiya,
- Mədəaltı vəzin kistalarının xaric edilməsi,
- Pankreatiko-digestiv anastomozlar.
6 Nazik bağırsağın rezeksiyaları
7 Yoğun bağırsağın xəstəlikləri:
- Sağ tərəfli hemikolektomiya
- Sol tərəfli hemikolektomiya
- Total kolektomiya
- Düz bağırsağın rezeksiyası və ekstirpasiyası
8 Hemorroidal düyünlərin, düz bağırsaq fistullarının, anal çatın və dermoid kistaların xari
edilməsi ( müasir üsullarla)
9 Bütün növ yırtıqların ləğvi və plastikası:
- Diafraqmal yırtıqlar
- Qasıq yırtığı
- Göbək yırtığı
- bud yırtığı
Əməliyyatdan sonrakı ventral yırtıqlar.
10 Endokrin cərrahiyyə:
- Zob əməliyyatları: qalxanabənzər vəzinin rezeksiyaları, total tireodektomiya, subtotal
tireodektomiya.
- Böyrəküstü vəzilərin şişlərinin xaric edilməsi.
11 İrinli cərrahiyyə:
Bütün absses və fleqmoklavik drevə olunması, vekrektomiyalar, aşağı ətrafların amputasiyaları.
12 Varikoz venaların xaric edilməsi:
Ayaqlarda, varikosele, hemorroy
13 Qinekoloji xəstəliklər: yumurtalıqların, uşaqlıq borularının kistalarının xaric edilməsi, ektopik
hamiləliyin ləğvi, hoporoskopik histerektomiya.
14 Abdominoplastika- piylənmə zamanı.

Sosial şəbəkələrdə bu məqaləni bölüşmək üçün:
Hörmətli istifadəçi siz qeydiyyatdan keçməmisiz, və ya profilinizə daxil olmamısız.

Komment Dr. Mirhətəm Əliyev

22232425262728
293031

Hospital haqqında

Stimul Hospitalın missiyası Azərbaycan səhiyyəsinə yeni, beynəlxalq standartlara uyğun tibbi xidmət sistemini və təfəkkürünü formalaşdırmaq və həyata keçirməkdən ibarətdir. Əsas məqsədimiz tibbin ən son nailiyyətlərindən, texnika və texnalogiyalarından istifadə etməklə xalqımıza tibbi xidmət göstərməkdən ibarətdir.